کارگردان مجموعه مستند نمایشی «بریم بسازیم» با اشاره به چالشها و مشکلات فصل اول به ادامهدار بودن و ساخت فصل جدید این مجموعه اشاره کرد.
مهدی ماهان، کارگردان مجموعه مستندنمایشی «بریم بسازیم» که این روزها در حال پخش از شبکه مستند سیما است، درباره تجربه ساخت این برنامه و احتمال ادامه آن در فصلهای بعدی به خبرنگار مهر بیان کرد: از ابتدای فصل یک، پیشبینی میشد که «بریم بسازیم» ادامهدار باشد و ما یک سری کاشتهایی را برای برداشت در آینده نگه داشتیم. در شروع کار این موضوع که برنامه را غیررقابتی کردیم این انگیزه را به ما داد تا پس از نتیجه مطلوب، کار را به همین سبک و سیاق ادامه دهیم که خوشبختانه از فصل اول، نتیجه بسیار خوبی گرفتیم.
این کارگردان درباره تفاوت «بریم بسازیم» با دیگر مجموعههای مستند نمایشی یا همان ریلیتیشوهایی که از تلویزیون پخش شده، گفت: تفاوت کار ما نسبت به سایر ریلیتیشوهای استودیو نوبین نظیر «فرمانده»، «ضد گلوله» و «خانه ما» این است که شاید در مورد آنها عبارت درستی را بکار نبردهایم. آن سه برنامه در واقع «گیمریلیتی شو» بودند و «بریم بسازیم» صرفا ریلیتی شو است. در چند سال اخیر ریلیتیشوها همواره قالب رقابت داشته است و برنامه ما یک ریلیتیشوی غیررقابتی است و البته وجه تمایز آن هم وجود پرزنترهای ما هستند که در نمونههای قبلی، صرفاً چند گروه داشتیم که با هم رقابت میکردند اما اساس کار «بریم بسازیم» بر مبنای حضور چهار «ارائهدهنده» جلوی دوربین و اتفاقاتی که برای آنها میافتد، بنا شده است.
وی در خصوص نقاط مثبت و منفی این برنامه نیز گفت: در «بریم بسازیم» یک سری نقاط ضعف داشتیم که مهم ترین آنها بحثهای تولیدی و صحنهای بود که بیش از پیشبینیهای ما انرژی و کار برد و بنابراین برای فصلهای بعدی قطعاً باید پیش تولید قویتر داشته باشیم. همچنین بحث ارتباط با کاراکترهای واقعی و روستایی را در فصل دوم باید خیلی جدیتر و پررنگتر ببینیم. البته در همه قسمتهای فصل اول، یک یا چند نفر از اهالی روستای خاوه به طور واقعی نقش موثری در پیشبرد برنامه داشتند اما به نظرم در فصلهای بعدی این نقش باید خیلی پررنگ تر شود.
ماهان افزود: همچنین باید یک سری آسیبشناسی انجام شود از قبیل اینکه اهالی روستای خاوه بعد از پخش برنامه گلایه داشتند که چرا مثلا چهره این روستا محروم نشان داده شد که البته بسیاری از نکات و نقدها وارد نبود اما میطلبد که ما دقت بیشتری را در خصوص نمایش چهره آن روستا و منطقهای که واردش میشویم داشته باشیم.
کارگردان «بریم بسازیم» همچنین در خصوص انتخاب لوکیشن فصلهای بعدی که به عهده مخاطبان گذاشته شده است، گفت: هدف کلی این است که کار را تعاملی کنیم و یکی از راههای تعامل، پیشنهاد معرفی لوکیشن از طرف مخاطبان است که در فصل اول انجام شد. این پیشنهاد برای تیم برنامه ساز کمک بسیار بزرگی خواهد بود چون نمیخواهیم نزدیک به تهران باشیم. البته هدف ما صرفا مناطق روستایی نیست و شاید چند فصل از برنامه را در دل شهرهای بزرگ بسازیم.
ماهان در پایان در پاسخ به این انتقاد که چرا حضور خانمها در برنامه کمرنگ است، بیان کرد: در فصل یک به این موضوع فکر شد و حتی از سوی سفارشدهندگان هم خیلی تاکید شده بود تا حضور خانمها در عمل سازندگی، پررنگ باشد و در حال طراحی روشهایی برای حضور پررنگ خانمها برای فصلهای بعدی هستیم. شاید هم بتوان به «بریم بسازیم خانمها» فکر کرد و یا به برنامهای با ساختار حضور زوجهای جوان و یا خواهر و برادرها رسید که اینها ایدههای اولیه است و در حال کار روی آنها هستیم.
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به صفحات بریم بسازیم در فضای مجازی بپیوندید:
عطیه موذن
با سلام و خدا قوت ایده ی حضور خانمهابسیار کار خلاقانه ای است .تاریخ نشان داده که حضور پر شور خانمها در همه ی صحنه های اجتماعی و کانونها و…..موفقیت آمیز بوده حتما برنامه ی شما هم جذابتر و هم کاملتر می کند .مخصوصا اولویت گذاری شما حضور خواهر و برادر ،زوجین بسیار عالی هست .
شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر خود را ثبت کنید
Δ
روستا یا منطقه خود را ثبت کنید تا کاروان «بریم بسازیم» در منطقه ی شما حاضر باشند.